Kuukausi kulunut vaaleista ja paluu arkeen on tapahtunut ihan kohtalaisesti. Ainakin sen verran on tullut todettua, että vaalien jälkeen todellakin on elämää. On vain vieläkin niin epäuskoiset tunnelmat vaalitulosta tarkastellessa. Onneksi Vasemmistoliitolta meni kaksi nuorta kansanedustajaa läpi, onnittelut Merjalle ja Paavolle vielä! :)

Sain juuri luettua 64-sivuisen hallitusohjelman läpi eikä voi vieläkään oikein kuin suu auki tuijottaa ruutua. Vihreät näyttää myyneen sielunsa, ei tuossa ohjelmassa kuulu kuin Keskustan ja Kokoomuksen äänet. Ympäristöä tuskin tullaan suojelemaan ja ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi Suomen keinot taitaa olla vähintäänkin kyseenalaiset. Vesilain uudistamiseen vaaditaan kaikkien hallituspuolueiden yksimielisyys, mutta nähtäväksi jää, kuinka tämän saadaan kieputeltua niin, että laki saadaan avattua ilman Vihreitä. Kaikki ns. hyvisjutut on asteella "selvitetään", mutta kaikki suurituloisia auttavat asiat ja esimerkiksi Vr:n kilpailuttaminen ovat kyllä jo konkreettisesti selitetty. Onneksi opintoraha sentään nousee, se oli yksi harvoista valopilkuista.

Kokonaisuudessaan hyvinvointivaltio taitaa olla neljän vuoden päästä vain raunio. Kasvaa valtion tulot miten paljon tahansa, on hyvinvointipalveluihin käytössä vuoteen 2011 mennessä 1,3 miljardia euroa kun vastaavasti veropohjaa nakerretaan (siis sitä kirstua, josta mm. koulutus rahoitetaan) 1,8 miljardilla eurolla. Järjetöntä.

Taitaa seuraavan neljän vuoden aikana köyhät olla entistä enemmän kyykyssä kuin nykyisin ja tuloerot suuremmat kuin koskaan. Niin ja ei taida tulla sairaanhoitajillekaan Kokoomuksen lupaamat 500€ lisää palkkaa.